Ciasto z bezami

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Łatwy

Szybkie, proste i efektowne

  • 3 godz.
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt:
    4 jaja
    3/4 szkl. cukru
    3/4 szkl. mąki
    1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 gorzka czekolada
    Masa:
    3 żółtka
    1/2 szkl. cukru
    2 budynie śmietankowe
    2 szkl. mleka
    1 masło
    aromat śmietankowy
    Polewa:
    2 łyżki margaryny
    25 dag krówek
    Ponadto :
    małe bezy

Ciasto z bezami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Z podanych składników upiec biszkopt ze startą na tartce na dużych oczkach czekoladą.
    Masa:
    Ugotować budyń , utrzeć z masłem.
    Polewa:
    składniki na polewę rozpuścić.
    Układać w kolejności: biszkopt, masa, bezy, polewa krówkowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy