Ciasto z delicjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Białka ubijamy na sztywna pianę.dodajemy cukier z żółtkami i dalej ubijamy. następnie mieszamy z mąką proszkiem i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Ciasto wlewamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 170*. 2. Żółtka ucieramy z cukrem waniliowym i trzema łyżkami cukru i zalewamy to 1 szkl, wrzącego mleka. Do gorącej masy dodajemy czekoladę oraz wlewamy rozpuszczona w 0,5szkl. wrzącego mleka żelatynę. Masę schładzamy w lodówce. 3.Następnie śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i mieszamy ze schłodzoną masą. Do masy dodajemy pokrojone w kosteczkę brzoskwinie i wylewamy na biszkopt. Wkładamy ciasto do lodówki i czekamy aż masa bardziej stężeje. Na koniec układamy delicje i zalewamy galaretką.
Komentarze