Ciasto z delicjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczemy biszkopt: biała ubić na sztywną piane z odrobina soli dodajemy cukier. Następnie do żółtek daje proszek do pieczenia i ocet energicznie wymieszać i powstałą pianę z żółtek łączymy z miksowanymi białkami zmniejszam obroty miksera na sam koniec dodaje przesianą mąkę. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wylewam biszkopt i pieczemy w temp. 175st z termoobiegiem w nagrzanym piekarniku.
Upieczony biszkopt dzielimy na dwa blaty i studzimy.
Masa budyniowa
Ugotować budyń według informacji na opakowaniu ( zamiast 500ml mleka dajemy 400ml).
Budyń odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
Galaretkę zrobić według informacji na opakowaniu ujmując ½ szklanki wody. Rozpuszczoną odstawić do stężenia.
Margarynę ucieramy „do białości” dodajemy stopniowo budyń cały czas ucierając.
Gotową masę smarujemy na jednej części blatu biszkoptowego na to kruszymy ciastka Prince Polo i przykładamy drugim blatem biszkoptowym, górę smarujemy pozostałą częścią masy budyniowej układamy delicje. Gdy galaretka jest już gotowa wylewamy na ciasto. Odstawić ciasto na ok.0,5h do lodówki.
Komentarze