1.Biszkopt kawowy: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę, następnie dodać cukier, żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu dodać kawę rozpuszczalną.
Ciasto wlać do wyłożonej papierem do pieczenia formy i wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na około 15 minut.
Po upieczeniu i przestudzeniu przekroić na pół.
Masa: Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i odstawić do całkowitego zastygnięcia. Krem do tortów przygotować według przepisu na opakowaniu i podzielić na 3 części (z tym, że jednej części mało, tylko do posmarowania wierzchu ciasta).
Połowę kiwi zmiksować i dodać do jednej większej części masy. Wymieszać i posmarować biszkopt kremem. Następnie ułożyć biszkopty.
Galaretkę pokroić w kostkę i dodać do 2 większej części kremu.
Masę wyłożyć na biszkopty. Przykryć biszkoptem.
Posmarować resztą masy i ozdobić kiwi pokrojonym w plasterki.
Komentarze