Ciasto z masą jablkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bialka oddzielic od zoltek. Ubic z cukrem I cukrem waniliowym na sztywno. Dodawac po jednym zoltku I delikatnie mieszac. Nastepnie stopniowo wsypywac make wymieszana z proszkiem. Dokladnie wymieszac. Ciasto wlac do natluszczonej formy. Piec okolo 20 minut w temperaturze 180 stopni.
2.Jablka obrac, pokroic w mala kostke. Przelozyc do garnka, dolac nieco wody. Gotowac na malym ogniu, dodajac cynamon I cukier. Po rozgotowaniu jablka zmiksowac blenderem. Do goracej masy wsypac galaretke. Przestudzone jablka wylozyc na zimne ciasto. Na masie ulozyc biszkopty. Schlodzic.
3.Zelatyne rozpuscic w niewielkiej ilosci goracej wody. Jogurt zmiksowac z cukrem pudrem, dodac chlodna zelatyne. Wylozyc na ciasto, schlodzic w lodowce.
Komentarze