CIASTO Z PIERNICZKAMI

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Zachwyca nie tylko swoim wyglądem ale też smakuje wybornie.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki na biszkopt:

    9 jaj
    1 i 1/2 szklanki cukru
    cukier waniliowy
    1 i 1/2 szklanki mąki
    1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki oleju
    Masa jabłkowa:
    1 i 1/2 kg jabłek
    2 galaretki czerwone
    Masa ze ''śnieżki'':
    2 śmietany ''śnieżki''
    1 galaretka cytrynowa
    Dodatkowo:
    1 paczka ok 0,5 kg pierniczków nadziewanych w czekoladzie

Ciasto z pierniczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników upiec biszkopt.Po wystudzeniu przekroić na 2 części.

    Jabłka obrać,zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Utarte jabłka przesmażyć.Dodać galaretki w proszku i dobrze wymieszać.Odstawić do przestudzenia.

    Galaretkę do ''śnieżki '' rozpuścić w 1/2 szklanki wrzącej wody.Śnieżkę ubić wg przepisu,dodać tężejącą galaretkę i dalej ubijać.

    Przełożenie ciasta:

    Biszkopt- masa jabłkowa - pierniczki - masa ze ''śnieżki'' - biszkopt - polewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy