Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!
Więcej niż 10 osób
Składniki:
-150 g mąki pszennej
-100 g mąki ziemniaczanej
-50 g cukru
-150 g masła
-1 jajko
-500 g rabarbaru
-3 łyżki płynnego miodu
-1 cukier waniliowy
-100 g suszonych daktyli
Ciasto z rabarbarem i daktylami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąki przesiewamy, dodajemy cukier, pokrojone na kawałki masło i jajko. Zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie nierówne części. Większą część rozwałkowujemy i wykładamy dno formy oraz kawałek boku. Spód dziurkujemy widelcem i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Następnie wstawiamy blachę do piekarnika na 25 minut w temperaturze 160 stopni. Pokrojony rabarbar mieszamy z miodem, cukrem waniliowym oraz drobno posiekanymi daktylami.
Komentarze