Ciasto z tofi

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczne połączenie masy toffi z dżemem z czarnej porzeczki

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt
    5 jajek
    1 szkl. cukru
    3/4 szkl. mąki pszennej
    3/4 szkl. mąki ziemniaczanej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 puszka gotowej masy kajmakowej
    paczka biszkoptów okrągłych
    dżem z czarnej porzeczki
    1/2 litra śmietany kremówki

Ciasto z tofi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT: białka ubić na sztywno,wsypać cukier i dalej ubijać aż stanie się sztywne,dać po1 żółtku i delikatnie wymieszać,wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i delikatnie wymieszać, wylać na blaszkę.Piec w piekarniku w 160 stopniach około 40 minut.
  • 2. Ciasto po upieczeniu przekroić na pół,posmarować dżemem z czarnej porzeczki.Na to położyć biszkopty,zalać masą kajmakową i przykryć drugą połową biszkopta.
  • 3. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru(wg uznania) i posmarować biszkopt.Posypać czekoladą.

Porady

Biszkopty można namoczyć w kawie rozpuszczalnej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy