Ciasto z truskawkami na maślance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blacha 25x20
Jajka wybijamy do miski. Dodajemy do nich cukier biały i brązowy. Całość ubijamy na puszystą masę. Do ubitych jajek dodajemy sypkie składniki, olej oraz maślankę. Całość miksujemy do połączenia składników.
2.Gotowe ciasto wykładamy na przygotowaną blaszkę wysmarowaną masłem i wyłożoną papierem do pieczenia. Truskawki oprószamy mąką ziemniaczaną. Tak przygotowane wykładamy na wyłożone ciasto
3.Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 40 minut w 180°C do suchego patyczka, Gotowe wyjmujemy, studzimy.
Porady
Ciasto można obsypać cukrem pudrem. Zamiast dwóch rodzajów cukrów można, użyć jednego w ilości 1,5 szkl
Komentarze