Szybki, prosty i smaczny obiad w mgnieniu oka z ciecierzycą w roli głównej przypadnie do gustu osobom na diecie, jak również wszystkim dbającym o zdrowie.
20 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
300 g ciecierzycy konserwowej
1 duży por (biała część)
6 sztuk karczochów w marynacie
5 pomidorów suszonych w oleju
1 łyżeczka kaparów marynowanych
kilka ziaren marynowanego zielonego pieprzu
szczypta szafranu
sól do smaku
odrobina oliwy z oliwek do podsmażenia porów
parmezan do dekoracji
Ciecierzyca z patelni czyli szybki obiad - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju. Rozpoczynamy od podsmażenia pokrojonego w krążki pora, dosłownie kilka minut aż zmięknie. Następnie dodajemy przepłukaną z zalewy ciecierzycę i resztę składników, wraz z przyprawami. Od czasu do czasu mieszamy. Podsmażamy kolejne kilka minut i gotowe danie. Smakuje świetnie z parmezanem.
Komentarze