Cielęcina z kurkami

0 (0 ocen)

można ją podać na niedzielnym obiedzie

Składniki:

  • 1 kg cielęciny, 30 dkg kurek, 2 cebule, 2 pomidory, 2 łyżki oleju, łyżka masła, rozmaryn, sól, pieprz

Cielęcina z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cielęcinę umyć, oczyścić z błon, natrzeć solą i pieprzem. Na mięsie położyć opłukaną gałązkę z rozmarynu. Obwiązać nicią i odstawić. Cebule obrać, pokroić na cząstki. Grzyby oczyścić, umyć, większe pokroić. Umyte pomidory pokroić na ćwiartki. Cielęcinę zrumienić na rozgrzanym oleju, przełożyć do brytfanny. Na pozostałym tłuszczu usmażyć kurki i cebule, przyprawić. Mięso obłożyć cebulą z grzybami, wiórkami masła, polać 2 łyżkami wody i piec 35 minut w temperaturze 220 stopni. Dołożyć pomidory i piec jeszcze 5 - 7 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy