Ciemne omleciki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Tak je nazwałam, bo chciałam zmylić wnuki, które nie lubią wątróbki. Udało się! Omleciki zjadają ze smakiem, a nawet chcą dokładkę.

Składniki:

  • ● 50 dag wątróbek drobiowych
    ● cebula
    ● jajko
    ● 2 łyżki mąki
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej

Ciemne omleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę oczyszczamy z błon, myjemy i osuszamy
    papierowym ręcznikiem kuchennym. Mielimy. Cebulę
    obieramy, kroimy w małą kostkę i szklimy na rozgrzanym
    oleju. Przekładamy do wątróbki. Dodajemy mąkę i jajko,
    mieszamy. Doprawiamy.
  • 2. Porcje masy
    wkładamy na rozgrzany
    olej i lekko
    spłaszczamy. Smażymy
    z obu stron
    na rumiano.

Porady

Podajemy z ziemniakami i kiszonymi ogórkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2011

Komentarze

Podobne przepisy