1.Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, dodać żółtka, masło, śmietanę i 3/4 szklanki cukru. Zagnieść szybko elastyczne ciasto. Blachę wysmarować masłem oprószyć bułką tartą. Ciastem wylepić formę pozostawiając ok 1/3 ciasta. Ciasto po nakłuwać widelcem i wstawić do lodówki na ok 30 min.
2.Rabarbar umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, obrać i pokroić w plasterki. Truskawki opłukać, osuszyć, usunąć szypułki, pokroić na połówki. Do owoców wsypać resztę cukru oraz galaretkę truskawkową, wymieszać.
3.Ciasto wyjąć z lodówki i spód podpiec w piekarniku nagrzanym do 180*C ok 10 min. Wyciągnąć rozłożyć owoce i rozkruszyć resztę ciasta.
4.Ciasto piec ok 45 min w temp. 180*C. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem lub polać lukrem .Smacznego!
Komentarze