Ciepła kanapka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zapiekanka jest bardzo dobra, szybka do zrobienia i tania.

Składniki:

  • ● 3 paluchy
    ● 1/2 kg pieczarek
    ● 2-3 pomidory
    ● 2-3 ogórki kiszone
    ● 250 g startego żółtego sera
    ● masło
    ● kilka plasterków szynki
    ● sól
    ● pieprz
    ● keczup

Ciepła kanapka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paluchy kroimy wzdłuż.
    Z 6 połówek, które otrzymamy,
    wybieramy miąższ. Każdą
    część smarujemy masłem.
  • 2. Pieczarki kroimy w plasterki,
    smażymy do miękkości.
    Pod koniec doprawiamy pieprzem
    i solą. Pomidory i ogórki
    kroimy w plasterki.
  • 3. Paluchy układamy w brytfance.
    Najpierw kładziemy
    pieczarki, potem szynkę, pomidora
    i ogórka i zasypujemy
    serem. Pieczemy 15-20 minut
    w temp. 180 °C. Dekorujemy
    ogórkiem i keczupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2008

Komentarze

Podobne przepisy