Ciepłe Kanapki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Nie lubię marnować jedzenia, a zawsze w domu zostaje kilka kromek chleba

  • 15 min

Składniki:

  • kromki czerwstwego Pieczywa najlepiej 2-3 dniowe
    masło do posmarowania kromek - ja wybrałam masło roślinne
    serek kanapkowy, żółty ser, wędlina , warzywa

Ciepłe kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. kromki smarujemy cienko masłem z każdej strony
    rozgrzewamy lekko patelnie i kładziemy kromki, pilnujemy aby się nie spaliła gdy sie zrumieni przekręcamy i szybko kładziemy wędlinę i żółty ser zmniejszamy ogień pod patelnią. gdy ser zacznie się rozpuszczać lub gdy zrumieni się kromka zdejmujemy

Porady

jeżeli kuchenka jest gazowa z palnikami po przekręceniu kromki lepiej przykryć patelnie pokrywką aby ser szybciej się rozpuścił. jeżeli tylko zrumienimy kromki możemy je posmarować serkiem kanapkowym. kanapki przepyszne są z pomidowem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy