Cisto agrestowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka odzielic bialko od zoltek.
Make wymieszac z proszkiem do pieczenia.
Zetrzec skorke z cytryny I wycisnac sok.
Utrzec miksrem maslo z polowa cukru pudru na maslana mase,dodawac po jednym zoltku, nastepnie aromat I skorke z cytryn. Potem make z proszkiem I sok z cytyny.
2.Ubic bialko na sztywno I dodac pozostala polowe cukru pudru.
Ubite dodac do masy I wymieszac delikatnie drewniana lyzka.
Przelac do formy sr.24cm I "powtykac" agrest lekko dociskajac,posypac brazowym cukrem.
Piec 180 stopni 60 min
Po upieczeniu zostawic w piekarniku lekko odchylajac drzwiczki.
SMACZNEGO!!!
Porady
Ciasto idealnie smakuje z lodami, mozna na gore posypac cukrem pudrem.
Komentarze