Coconut curd

0 (0 ocen)

Idealny dodatek do ciast, ciasteczek czy domowych wafli, oraz idealne do jedzenia prosto ze słoiczka;) Polecam

Składniki:

  • 50 g cukru
    50 g cukru waniliowego
    4 jajka
    200 ml mleka kokosowego
    100 g masła
    ok. 150-200 g wiórków kokosowych

Coconut curd - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka oraz oba cukry ubijamy przez chwilę mikserem.
    Dodajemy mleko oraz wiórki.
  • 2. Do garnka wlewamy wodę doprowadzamy do wrzenia, na ten garnek wstawiamy miskę z masą i cały czas mieszając podgrzewamy do uzyskania gęstej masy ( jak na budyń). Trwa to około 15 minut.
  • 3. Zdejmujemy z ognia. Studzimy, mieszając dodając po kawałeczku masła. Dokładnie mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy