Barszcz z krokietami

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Danie doskonałe na przyjęcie lub wizytę znajomych. Można go przygotować wcześniej ,aby nie siedzieć długo w kuchni,lecz pogadać z gośćmi.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Barszcz czerwony: Buraki 2 kg .przyprawy : liść laurowy ,pieprz w ziarenkach ,ziele angielskie ,przyprawa warzywna, cukier ,ocet lub kwasek cytrynowy
    Krokiety: mleko 2 szklanki ,mąka 2 szklanki ,jajko, sól szczypta , 1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej
    z kapustą i grzybami: 50 dag kapusty kiszonej ,przyprawy w/g uznania i suszone grzyby
    dodatkowo jajo i bułka tarta

Barszcz z krokietami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować buraki z przyprawami .
    Z podanych składników usmażyć cienkie naleśniki.
    Ugotować kapustę z wcześniej namoczonymi grzybami przyprawić .
    Zimny ,odcedzony farsz nadaje się już do napełnienia zimnych naleśników. zwinięte w rulon naleśniki panierować w jajku i bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać z barszczem na ciepło.

Komentarze

Podobne przepisy