Croissanty z płynną czekoladą z owocami i kwiatami rumianku

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jeśli słodkie śniadanie to koniecznie z pyszną czekoladowo-owocową kanapką. Jego zwieńczeniem i oryginalnym składnikiem są kwiaty rumianku. Dają ciekawy posmak i są istną bombą witaminową.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka = 250 ml
    Składniki:
    6 maślanych croissantów
    100 gram kremowego serka wiejskiego
    80 gram czekolady gorzkiej
    3/4 szklanki borówek amerykańskich
    25 dag truskawek
    Garść drobnych kwiatów rumianku

Croissanty z płynną czekoladą z owocami i kwiatami rumianku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Croissanty przetnij wzdłuż, posmaruj serkiem, polej płynną czekoladą. Owoce przepłukaj, obierz, truskawki przekrój i wyłóż na wierzch croissantów. Kwiaty rumianku przepłukaj dokładnie i wyłóż na owoce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy