Crostini z jajkiem i gorgonzolą

0 (0 ocen)

  • 10 min

dla smakoszy, coś na drugie śniadanie

  • 10 min

Składniki:

  • 2 kromki chleba ja wybrałam psznno razowy
    2 jajka
    2 plasterki sera gorgonzoli
    świeży tymianek, oregano
    oliwa z oliwek
    sól, pieprz

Crostini z jajkiem i gorgonzolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. w kromkach wykrawam kieliszkiem kółka kładę na suchej patelni i tostuję z jednej strony, przekładam na drugą i do wyciętego otworka daję odrobine oliwy i wbijam jajko na wierzch układam pokruszony ser, przyprawiam solą pieprzem i ziołami. Przykrywam patelnię i czekam aż się jajka zetną, na półmiękko lub na twado jak wolimy. Pyszna chrupiąca kanapka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy