CRUMBLE OWSIANO-KOKOSOWE Z JABŁKAMI I CZEKOLADĄ

0 (0 ocen)

pyszny jesienny deser

Składniki:

  • 1 jabłko
    Kruszonka
    3 łyżki masła
    2 łyżki mąki, 1 łyżka płatków owsianych błyskawicznych, 1 łyżka wiórek kokosowych, 1 łyżka cukru
    Dodatkowo:
    4 kostki białej czekolady
    1 łyżka cukru, odrobina cynamonu

Crumble owsiano-kokosowe z jabłkami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kokilki smarujemy olejem. Jabłko obieramy, kroimy w kostkę. Układamy w 2 kokilkach, posypujemy cukrem i cynamonem oraz pokruszoną czekoladą. Z podanych składników zagniatamy kruszonkę, posypujemy nią jabłka. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach aż kruszonka zrobi się chrupiąca.

Komentarze

Podobne przepisy