Można wykorzystać owoce świeże lub mrożone. Deser jest przepyszny :-)
45 min
Składniki:
Składniki podstawowe:
400 g truskawek
4 łyżki jagód
1 kisiel truskawkowy
Składniki na kruszonkę:
70 g masła
70 g mąki pszennej
20 g mąki kokosowej
20 g cukru kokosowego
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
30 g cukru trzcinowego
2 łyżki wiórków kokosowych
Crumble truskawkowo - kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Owoce myjemy, oczyszczamy z szypułek, posypujemy kisielem ( w proszku ) i mieszamy.
Przekładamy je do kokilek.
2.Masło roztapiamy, studzimy.
Wszystkie składniki kruszonki przekładamy do miski i wyrabiamy je w palcach, tak, żeby powstała nam kruszonka, a wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączyły.
Teraz obficie posypujemy kruszonką nasze owoce.
3.Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Pieczemy ok. 25 minut.
Komentarze