Crumble truskawkowo - kokosowe

0 (0 ocen)

  • 45 min

Można wykorzystać owoce świeże lub mrożone. Deser jest przepyszny :-)

  • 45 min

Składniki:


  • Składniki podstawowe:

    400 g truskawek
    4 łyżki jagód
    1 kisiel truskawkowy

    Składniki na kruszonkę:

    70 g masła
    70 g mąki pszennej
    20 g mąki kokosowej
    20 g cukru kokosowego
    1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
    30 g cukru trzcinowego
    2 łyżki wiórków kokosowych

Crumble truskawkowo - kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • crumble 1. Owoce myjemy, oczyszczamy z szypułek, posypujemy kisielem ( w proszku ) i mieszamy.
    Przekładamy je do kokilek.
  • 2. Masło roztapiamy, studzimy.
    Wszystkie składniki kruszonki przekładamy do miski i wyrabiamy je w palcach, tak, żeby powstała nam kruszonka, a wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączyły.
    Teraz obficie posypujemy kruszonką nasze owoce.
  • 3. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
    Pieczemy ok. 25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy