Crumble z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Pyszne, słodkie i aromatyczne truskawki pod chrupiącą kruszonką to coś co uwielbiam.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • na 2 kokilki:
    szklanka truskawek
    łyżka mąki ziemniaczanej
    50g mąki pszennej,
    25g cukru+ 2 łyżki,
    25 g miękkiego masła.

Crumble z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę pszenną, cukier i masło połącz ze sobą tworząc kruszonkę. Truskawki umyj, osusz i pokrój w plasterki. Owoce wymieszaj z 2 łyżkami cukru oraz mąką ziemniaczaną i wyłóż do ceramicznych foremek do zapiekania. Truskawki posyp kruszonką i piecz około 20 minut w temperaturze 180 C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy