CUKIERKI Z MIĘSA MIELONEGO

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Zupełnie inaczej podane mięso mielone z wkładką można by rzec :)Ciekawe smaczne i można stworzyć kilka wersji z tej jednej mojej podanej.Danie idealne na duże imprezy. Ja je podałam na chrzciny mojej córeczki :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 0,50 kg mięsa mielonego

    6 rurek makaronu Lubella

    sól

    pieprz

    ząbek czosnku

    2 jaja

    0,20 kg boczek wędzony

    cebula

    olej 1 łyżka

    0,15 kg sera żółtego startego

Cukierki z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie Nadzienia:

    Boczek wędzony chudy pokroić w kostkę i z cebulą posiekaną na drobniuteńko przesmażyć w bardzo małej ilość tłuszczu.

    Przesypać wszystko do miski i jak ostygnie dodać starty ser żółty i wymieszać.

    Tym nadziewamy rurkę makaronu.

    Mięso:

    Mięso mielone przyprawić solą, pieprzem, wycisnąć ząbek czosnku do niego i wbić 2 jaja. Wszystko to wymieszać i odstawić.

    Nadzianą rurkę makaronu oklejać mięsem mielonym i zawinąć w folię aluminiową.

    Tak przygotowane "cukierki" gotować w gorącej wodzie przez 40 minut.



    Powodzenia i SMACZNEGO!!!!

Porady

To danie można sobie przygotować dzień wcześniej i podawać na drugi dzień. Po prostu w dniu, w którym będziemy podawać można po odwinięciu folii aluminiowej: * panierować nasze mięsko jak kotlety i piec na tłuszczu, *posypać przyprawami i w piec w piekarniku * posypać przyprawami i grillować Bardzo dobrze do tego rodzaju dania pasuje ryż oraz sos grzybowy.

Komentarze

Podobne przepisy