Każde danie staram się przygotowywać ze szczypta fantazji, tak aby wyglądały efektownie. Takie cukierki zaskoczą wszystkich smakiem. Są bardzo zdrowe i pożywne.
40 min
Składniki:
2 duże pory
2 piersi z kurczaka
Szklanka ryżu
Cebula
Marchewka
Papryka
Przyprawa do kurczaka
Sól
pieprz
Cukierki z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Pory przetnij w poprzek na paski o długości około 15 cm. Umyj i zalej wodą. Ugotuj, uważając aby się nie rozgotowały.
2.2. Mięso umyj i pokrój. Natrzyj przyprawą i odstaw na godzinę do lodówki. Po tym czasie usmaż na oleju.
3.3. Ryż ugotuj na półtwardo. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Zeszklij na oleju. Paprykę umyj, pokrój i podsmaż na oleju. Dodaj cebulę, startą marchewkę, mięso i ryż. Duś aż ryż będzie całkowicie miękki.Przypraw sola i pieprzem Farszem napełniaj liscie pora. Związuj na brzegach, formując cukierki. Przed podaniem można wstawić na 15 minut do nagrzanego piekarnika. Będą wtedy smaczniejsze
Komentarze