cukinia faszerowana

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Danie to jest szybkie do wykonania , bardzo smaczne i zdrowe.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • FARSZ:
    - cukinia mała: 10 sztuk
    - ryż torebka: 1 opakowanie
    - tuńczyk z puszki w sosie własnym: 1 puszka
    - Jajko: 1 sztuka
    - kostka rosolowa: 1 sztuka
    - imbir do smaku: 1 łyżeczka
    - sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku: 1 łyżka
    SOS:
    - poncentrat pomidorowy: 2 łyżki
    - śmietana gęsta, kwaśna 18%: 2 łyżki
    - mąka pszennej: 1 łyżka
    - koperek do posypania: 1 łyżka

Cukinia faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cukinia faszerowana 1. Cukinie wydrążyć. Ryż ugotować. Do ryżu dodać tuńczyk, jajko, przyprawy. Wymieszać. Gotową masa napełnić cukinie.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać rosołkiem.Włożyć do piekarnika na 20min. Reszt rosołku wlać do patelni, zagęścić mąką, dodać koncentrat, śmietanę i przyprawy. Cukinie wykładamy na półmisek, polewamy sosem i posypujemy koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy