2 cukinie
250 gram fileta z kurczaka
1 czerwona cebula
Pomidorki koktajlowe ok. 15 szt.
Ser feta według uznania
łyżka ziaren czarnuszki
mały kawałek papryczki chili
Ząbek czosnku
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki lub koperku.
Cukinia faszerowana z fetą i czarnuszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię Przekroić na połowę i wydrążyć środek najlepiej zrobić to łyżką. Lekko oprószyć solą i natrzeć czosnkiem, włożyć do piekarnika i piec w temperaturze około 180/ 200 stopni 20 minut lub dłużej Wszystko zależy od grubości cukini.
2.Kurczaka i cebulę oraz miąższ z cukini pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy usmażyć pokrojonego kurczaka po chwili dodać cebulę i miąższ cukini pod koniec smażenia dodać pokrojone na ćwiartki pomidorki przyprawić odrobiną soli i drobno pokrojoną papryczką chili oraz zieloną pietruszką.
3.Gotowy farsz nakładać do upieczonej cukinii dodać pokrojoną w kostkę fetę i posypać ziarnami i czarnuszki.
Komentarze