Cukinia w panierce czosnkowej

0 (0 ocen)

  • 15 min

Sezon cukiniowy w pełni wiec polecam moje danie cukinia z czosnkiem.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 Cukinia ( nie za duża)
    1 małe jajko
    6 ząbków czosnku
    100ml śmietany 16%
    2 łyżki maki
    2 łyżki bułki tartej
    Sól/ pieprz
    Tłuszcz do smażenia ( polecam olej kokosowy)

Cukinia w panierce czosnkowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cukinia w panierce czosnkowej 1. Cukinie obrać ze skórki pokroić w plastry o grubości 2cm posolić i popieprzyć ( najlepiej ułożyć na papierowym ręczniku). Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Do śmietany dodajemy czosnek –wymieszać, roztrzepać jajko dodać śmietanę oraz mąkę i bułkę tartą i wszystko wymieszać. W gotowym cieście obtaczał plastry cukinii i układamy na rozgrzanym tłuszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy