Cukiniowa potrawka z rodzynkami

0 (0 ocen)

Tak przygotowaną cukinię możemy jeść zarówno na ciepło jak i zimno.Możemy podawać ją jako przystawka, lub jako dodatek do grilla lub dań mięsnych.

Składniki:

  • Składniki:
    • 2 młode cukinie,
    • 0,5-¾ szklanki rodzynek,
    • 1 cebula,
    • 2 ząbki czosnku,
    • Sól, pieprz do smaku,
    • Sok z połowy cytryny.
    • Pokrojona natka pietruszki( 2 łyżki ),
    • 4 łyżki orzechów włoskich,
    • 2-3 łyżki oliwy.

Cukiniowa potrawka z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rumienienie cebuli 1. Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju.
  • dodanie cukini 2. Między czasie cukinię kroimy w kostkę. Dokładamy ją do cebuli. Czosnek przeciskamy przez praskę i także dodajemy do potrawki. Razem smażymy, do momentu jak cukinia zmięknie
  • pokrojona pietruszka 3. Na koniec potrawkę skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy natką pietruszki. Gotowe.
  • dodatek bakalii 4. W trakcie smażenia dokładamy także rodzynki i orzechy. Całość doprawiamy do smaku

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy