Cukiniowe "Hot dogi".

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jeszcze ciekawiej będą smakowały ,jeżeli upieczemy je na grillu ogrodowym .

Składniki:

  • 3 małe, młode cukinie
    3 małe parówki
    2 pomidory
    zioła świeże lub prowansalskie
    sól ,pieprz
    łyżeczka oliwy

Cukiniowe "hot dogi". - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • "hot-dog" z cukini 1. Cukinie sparzyć ,odciąć końce i wydrążyć tunel .Posypać środek przyprawami i ziołami.
    W tunel włożyć parówki. Można je przekroić na połowę ,wtedy łatwiej się wsuną.
    Dno naczynia żaroodpornego natłuścić oliwą ,posypać ziołami i ułożyć nasze "Hot dogi".
    Obok ułożyć ćwiartki pomidorów ,posypane przyprawami.
    Wstawić do piekarnika i zapiekać w temp.180stop.około 15min.

Notka redakcyjna

KH_03-2013

Komentarze

Podobne przepisy