Cukiniowe kominki z makaronem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Doskonały dodatek do wyśmienitego obiadu lub ciekawa przystawka.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - cukinia zielona młoda , niezbyt duża: 1 sztuka
    - drobny makaron: 100 gramów
    - pesto pomidorowe: 2 łyżki
    - sól i pieprz (do smaku): 1 sztuka

Cukiniowe kominki z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie myjemy, odkrawamy końcówki i tniemy na cztery części /kominki/. Łyżeczką usuwamy ze środka pestki, ale nie do końca – dno powinno zostać nie wydrążone. Makaron gotujemy na pół twardo, mieszamy z pesto i powstałą masą napełniamy kominki. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 220 stopni C. W naczyniu żaroodopornym układamy cukiniowe kominki. Pojemnik wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom i pieczemy przez 30 minut. Gotowe!

Komentarze

Podobne przepisy