Cukiniowe przystawki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Miałam ochotę na coś innego i wyszło mi to.Mnie przystawki smakują na zimno :)

Składniki:

  • Na sześć przystawek

    6 plastrów cukini każdy o grubości 1,5cm i szerokości około 4cm
    6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
    olej do smażenia 2 łyżki
    pieprz świeżo mielony wg.uznania

Cukiniowe przystawki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • podsmażamy cukinię 1. Przygotowane plastry cukini smażymy z dodatkiem pieprzu na patelni z obu stron do lekkiego ich zmięknięcia.Odsaczamy na papierowym ręczniku..
  • układamy na papierze i pieczemy 2. Plastry szynki rozkładamy na desce i na każdy kładziemy po plasterku cukini (na środku)Zawijamy boki tworząc taką niby różyczkę.Wszystkie przekładamy na paier do pieczenia i zapiekamy je w 180*C (grzanie góra-grill) do lekkiej chrupkości szynki i wytopienia się z niej tłuszczu i gotowe...

Porady

Cukini podczas smażenia nie solimy bo szynka jest już dość sporo słona.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2013

Komentarze

Podobne przepisy