Miałam ochotę na coś innego i wyszło mi to.Mnie przystawki smakują na zimno :)
Składniki:
Na sześć przystawek
6 plastrów cukini każdy o grubości 1,5cm i szerokości około 4cm
6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
olej do smażenia 2 łyżki
pieprz świeżo mielony wg.uznania
Cukiniowe przystawki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowane plastry cukini smażymy z dodatkiem pieprzu na patelni z obu stron do lekkiego ich zmięknięcia.Odsaczamy na papierowym ręczniku..
2.Plastry szynki rozkładamy na desce i na każdy kładziemy po plasterku cukini (na środku)Zawijamy boki tworząc taką niby różyczkę.Wszystkie przekładamy na paier do pieczenia i zapiekamy je w 180*C (grzanie góra-grill) do lekkiej chrupkości szynki i wytopienia się z niej tłuszczu i gotowe...
Porady
Cukini podczas smażenia nie solimy bo szynka jest już dość sporo słona.
Komentarze