Cukiniowo jabłkowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię umyć, obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn o drobnych oczkach.
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Jabłka i cukinię umieścić w misce.
Do tych składników wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia i najlepiej za pomocą szerokiego widelca wymieszać zawartość miski.
2.Następnie w drugiej miseczce rozmieszać jajka z mlekiem i olejem.
Płynną masę wlać do suchych i ponownie widelcem wymieszać masę.
Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i napełnić je ciastem.
Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec babeczki 30 minut.
Po upieczeniu wyjąć na kratkę, wystudzić i posypać cukrem pudrem.
Komentarze