curry z pieczarek

0 (0 ocen)

  • 30 min

jeśli lubicie klimaty z tą przyprawą, będzie Wam bardzo smakowało :)

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg pieczarek
    duża cebula
    3 mięsiste pomidory
    0,5 łyżeczki curry
    1 łyżeczka przyprawy garam masala
    sól, siekana natka pietruszki
    3 jaja ugotowane na twardo
    2 łyżki kwaśnej śmietany 12 lub 18% (opcjonalnie)
    łyżeczka soku z cytryny

Curry z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić i podsmażyć na oleju, po paru minutach dodać posiekaną cebulę, kiedy cebula się zeszkli dodać obrane ze skórki pomidory pokrojone na cząstki, poddusić około 10-15 minut, dodać przyprawy, śmietanę (opcjonalnie), wymieszać i zagotować.
    Przed podaniem skropić sokiem z cytryny, podawać z jajem na twardo, ryżem i natką pietruszki.

Porady

zamiast pieczarek możemy również użyć boczniaków

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy