Ćwiartki z kurczaka pod dyniową kołderką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Danie obiadowe w jesiennym klilmacie, z dodatkiem dyni. Bardzo smaczne i pięknie prezentujące się na talerzu.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 ćwiartki z kurczaka
    4 łyżki startej na drobnych oczkach dyni
    2 łyżki majonezu
    przyprawa do kurczaka, sól, ostra papryka

Ćwiartki z kurczaka pod dyniową kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ćwiartki z kurczaka natrzeć przyprawą do kurczaka i odstawić do lodówki na 2 godziny(można przygotować dzień wcześniej i zostawić na całą noc).
    2.Startą dynię wymieszać z majonezem, doprawić solą i papryką. Tak przygotowaną mieszanką posmarować każdy kawałek kurczaka.
    3.Kurczaka przełożyć do brytfanki, piec 1h w 200 st. na następnie włączyć termoobieg i piec jeszcze ok 0,5 h. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy