Cynamonowa karkówka

0 (0 ocen)

Posmakuje każdemu wielbicielowi dań mięsnych.

Składniki:

  • 6-7 plastrów karkówki (każdy po 1-1,5 cm grubości)
    2 cebule
    1 puszka pomidorów
    Oregano, sól, pieprz,
    Marynata:
    5 łyżek maggi
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka cynamonu
    1/3 łyżeczki ostrej papryki

Cynamonowa karkówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Potrawa gotowa do zapiekania. 1. Każdy kawałek mięsa posypać solą i pieprzem . Składniki na marynatę należy wymieszać i natrzeć nią karkówke, odstawić na 12 godzin do lodówki. Pomidory z puszki razem z zalewą doprawić odrobiną soli i pieprzu, cebule obrać i pokroić w plastry. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przykryć cebulką, na całość wylać pomidory, na wierzch posypać oregano, przykryć. Zapiekać w piekarniku przez ok 1,5 godziny w temp. 200 stopni. Podawać samą lub z pieczywem.

Porady

Zamiast pomidorów z puszki można użyć pomidorów własnej roboty ze słoiczka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy