Cynamonowa szarlotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Jabłka obieram ,usuwam gniazda z nasionami i ścieram na tarce o dużych oczkach.Przekładam do garnka i dusze przez kwadrans , dodając cukier cynamonowy do smaku.
2. Składniki ciasta zagniatam , dziele na 2 części. Rozwałkowuję . Połowę rozwałkowanego ciasta wykładam na blache wyłożona papierem do pieczenia , nakłuwam i pieke w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 15 minut .
3. Na gorące ciasto wykładam jabłka, przykrywam drugą częścią rozwałkowanego ciasta. Wierzch również nakłuwam widelcem. Ciasto piekę około 35-40 minut w 180 stopniach Przed podaniem oprószam cukrem pudrem. , smacznego
Porady
blacha 25 na 30
zamiast curu cynamonowego mozna uzyc zwykłego cukru oraz cynamonu
Komentarze