Cynamonowe ciasteczka

0 (0 ocen)

Te ciasteczka są kruche i pachnące cynamonem. Są bardzo proste do zrobienia a z ciastem pracuje się szybko i łatwo.

Składniki:



  • 180 g masła zimnego
    90 g cukru pudru
    230 g mąki pszennej
    szczypta soli
    1 płaska łyżka cynamonu
    40 g mąki ziemniaczanej
    czekolada do ozdobienia

Cynamonowe ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować na wolnych obrotach na jednolitą konsystencję. Z ciasta uformować kulkę, owinąć folią spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Odrywać po kawałku i na blacie podsypanym lekko mąką rozwałkować na grubość około 3-4 mm. Foremkami wykroić ciasteczka, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach około 12-15 minut. Po upieczeniu wystudzić na metalowej kratce. Zimne ciasteczka do połowy zanurzyć w rozpuszczonej czekoladzie i ozdobić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy