CYNAMONOWE ŚLIMACZKI

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Najprostsze ciasteczka z ciasta francuskiego. Do przygotowania w kilka chwil, gdy goście już za drzwiami

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    cukier
    cynamon

Cynamonowe ślimaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy z opakowania. Posypujemy obficie cukrem oraz cynamonem. Wałkiem do ciasta ,,przewałkowujemy" całe ciasto, żeby wgnieść cukier i cynamon w ciasto.
    Ciasto zwijamy w rulon do środka, z jednej strony i z drugiej strony do połowy. Ciasto kroimy w plastry, wykładamy na papierze do pieczenie, pieczemy ok 10 minut na złoto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy