Cytrusowe skrzydełka

0 (0 ocen)

W pomarańczowo-cytrynowej marynacie

Składniki:

  • 0,7 kg skrzydełek
    sól, pieprz
    słodka papryka
    curry
    marynata:
    1 pomarańcza
    1/2 cytryny
    1 papryczka chili
    1 łyżka masła
    1 łyżka cukru

Cytrusowe skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło z cukrem rozpuścić w rondelku. Dodać sok z pomarańczy i cytryny oraz posiekaną papryczkę chili. Zagotować i wystudzić. Skrzydełka obsypać przyprawami, przełożyć do miski i zalać marynatą. Odstawić do lodówki, najlepiej na cała noc. Mięso przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 45 minut. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy