Ciasto cytrynek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt Jaja z cukrem ubić na puszystą jasna masę następnie dodać olej i ocet.Wymieszać a następnie dodać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Wylać do dużej formy i piec ok 40 min w 180 C. Biszkopt przekroić na 3 placki..
Masa:
Cytryny dobrze umyć a następnieotrzeć skórkę i wycisnąć sok. Dodać szklankę wody, dodać żółtka i mąkę ziemniaczaną dobrze zmiksować. Pozostałą wodę zagotować z cikrem, Wlać masę cytrynową i gotować do momentu aż zgęstnieje.Ciepłą masą przełożyć placki i polać polewą czekoladową.
Polewa:
Margarynę rozpuścic, ale nie zagotować następnie dodać cukier i kakao, mieszać do połączenia się składników, dodać wodę i jeszcze raz dobrze wymieszać.
Komentarze