Codziennym gotowaniem dla rodziny przeważnie zajmuje się żona. Ja zaś próbuję nowości.
Składniki:
● kaczka
● szkl. oleju
● szkl. wody
● 2 cebule
● 3 ząbki czosnku
● sok i starta skórka z cytryny
● po łyżeczce tymianku i majeranku
● 2 łyżeczki ziarnistego pieprzu
● sól
Cytrynowa kaczuszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule i czosnek kroimy w plasterki. Olej mieszamy z wodą i sokiem z cytryny. Zalewamy cebulę i czosnek, wsypujemy przyprawy.
2.Kaczkę kroimy na porcje, wkładamy do marynaty i na 2 godziny wstawiamy do lodówki. Porcje kaczki gotujemy w marynacie do miękkości. Mięso wyjmujemy, sos przecedzamy. Kaczkę polewamy sosem i posypujemy skórką z cytryny.
Komentarze