Cytrynowa kaczuszka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Codziennym gotowaniem dla rodziny przeważnie zajmuje się żona. Ja zaś próbuję nowości.

Składniki:

  • ● kaczka
    ● szkl. oleju
    ● szkl. wody
    ● 2 cebule
    ● 3 ząbki czosnku
    ● sok i starta skórka z cytryny
    ● po łyżeczce tymianku i majeranku
    ● 2 łyżeczki ziarnistego pieprzu
    ● sól

Cytrynowa kaczuszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule i czosnek kroimy w plasterki. Olej mieszamy z wodą i sokiem z cytryny. Zalewamy cebulę i czosnek, wsypujemy przyprawy.
  • 2. Kaczkę kroimy na porcje, wkładamy do marynaty i na 2 godziny wstawiamy do lodówki. Porcje kaczki gotujemy w marynacie do miękkości. Mięso wyjmujemy, sos przecedzamy. Kaczkę polewamy sosem i posypujemy skórką z cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2009

Komentarze

Podobne przepisy