Cytrynowa świeżość - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.MASŁO UCIERAMY Z CUKREM A GDY BĘDZIE JASNE I PUSZYSTE DODAJEMMY PO JAJKU I MIKSUJEMY.
2.DO MASŁA PRZESIEWAMY MĄKE I PROSZEK DO PIECZNIA I KRÓTKO MIKSUJEMY.
3.DODAJEMY JOGURT, SOK I SKÓRKĘ Z CYTRYN I DELIKATNIE MIESZAMY.
4.FORMĘ DO MUFFIN WYKŁADAMY PAPILOTKAMI I WYKŁADAMY CIASTO.
PIECZEMY 25 MINUT W 175 STOPNIACH.
5.W CZASIE GDY BABECZKI SIE PIEKĄ, ROBIMY LEMON CURD.
SPARZAMY CYTRYNY, WYCISKAMY Z NICH SOK I OCIERAMY SKÓRKĘ. WKŁADAMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI DO GARNUSZKA, ZAGOTOWUJEMY I PODGRZEWAMY NA MAŁYM OGNIU, MIESZAJĄC AŻ BĘDZIE GĘSTE.
6.KREMÓWKĘ UBIJAMY I DELKITANIE ŁĄCZYMY Z MASCAPONE I LEMON CURDEM.
7.NA OSTUDZONE BABECZKI, ZA POMOCĄ SZPRYCY WYCISKAMY KREM I PODAJEMY.
Komentarze