Cytrynowe ptasie mleczko w pucharku

0 (0 ocen)

  • 15 min

Proste, szybkie i smaczne ;)

  • 15 min

Składniki:

  • galaretka cytrynowa : 1 szt.
    gorąca woda : 1,5 szkl
    śmietana kremówka : 330-350 ml
    cukier puder : 2 łyżki
    olejek cytrynowy : 1 łyżeczka

Cytrynowe ptasie mleczko w pucharku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy wodę - gotujemy ją. Do gorącej wody dodajemy galaretkę cytrynową, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.
    Przygotowujemy wysokie naczynie, wlewamy śmietanę kremówkę i ubijamy ją na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i miksujemy na małych obrotach.
    Do wystudzonej wcześniej galaretki dodajemy olejek cytrynowy, mieszamy i po trochę dodajemy do śmietany, cały czas miksując. Gdy pianka jest już gotowa, wlewamy do pucharków/szklanek. Do środka można dodać owoce, ja dodałam truskawki. Całość odstawiamy do lodówki do stężenia.
    Przed serwowaniem możemy udekorować rodzynkami, polewami a także startą czekoladą.

    Smacznego ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy