Cytrynowiec marmurkowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Szybkie ,pachnące i bardzo smaczne.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Margaryna Kasia
    • Jajka 4szt.duże
    • Mleko 400ml
    • Mąka 5szkl.
    • Cukier 2 szkl. cukier waniliowy
    • Pr.do pieczenia 4 łyżeczki
    • Kakao 3 łyżki
    • Rodzynki 10dkg.
    • Cytryny 2 duże

Cytrynowiec marmurkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kasię,cukier i cukier waniliowy,mleko rozpuścić.Wystudzić,do zimnego dodać jajka,pr.do pieczenia,mąkę,sok z dwóch cytryn oraz startą skórkę.
    Zmiksować,dodać rodzynki i wymieszać.
    Na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć połowę ciasta.Do pozostałej dodać kakao i zmiksować.Wyłożyć na jasną część ciasta.
    Dać do nagrzanego piekarnika i piec w 180st.do tzw.suchego patyczka.
    Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem i startą czekoladą.

    Smacznego życzę!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy