Cytrynowo-groszkowe spaghetti

0 (0 ocen)

  • 20 min

Spaghetti to jest doskonałym połączeniem świeżego cytrynowego zapachu z intensywnym smakiem parmezanu. Powstaje i znika błyskawicznie.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 300g makaronu spaghetti,
    - 2 łyżki oleju
    - 2 żółtka,
    - Sok z jednej cytryny,
    - Natka pietruszki,
    - Bazylia, pieprz, sól,
    - ¾ szklanki groszku zielonego,
    - 150 g startego parmezanu

Cytrynowo-groszkowe spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cytrynowo-groszkowe spagetti 1. Groszek gotujemy w lekko osolonej i posłodzonej wodzie. Odcedzamy.
    Makaron także gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Pietruszkę drobno kroimy. Do ugotowanego makaronu dodajemy parmezan, żółtka, pietruszkę i groszek. Całość doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy dodając sok z cytryny.
    Na małym ogniu umieszczamy garnek z naszą potrawą i podgrzewamy razem około 1 minuty, by ser się rozpuścił. Natychmiast podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy