Cytrynowo-twarogowy flip z dojrzałymi, soczystymi czereśniami i musem z mango. To pyszny pełen owocowych smaków deser. Łatwy w przygotowaniu i bardzo efektowny.
Dla 4 osób
Składniki:
-czereśnie ( bez pestek) : 2 szklanki
-mango : 1 sztuka
-chudy twaróg w kostce : 250 g
-galaretka o smaku cytrynowym : 1 opakowanie / 75 g
-wrząca woda : 200 ml
-cukier puder : 2 łyżki
-listki bazylii lub mięty : 8 sztuk
-bita śmietana : 1 szklanka
Cytrynowy flip z czereśniami i mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę cytrynową rozpuścić we wrzącej wodzie, wystudzić, wstawić do lodówki na 40 minut.
2.Twaróg wrzucić do blendera, zmiksować z galaretką cytrynową i cukrem pudrem ( na gładką, puszystą masę).
3.Mango obrać, usunąć pestkę. Owoc wrzucić do blendera, zmiksować na gładki mus.
4.Do wysokich pucharków przełożyć kolejno :porcję masy serowo-cytrynowej, porcję musu z mango, porcję masy serowo-cytrynowej. czereśnie, bitą śmietanę. Deser udekoropwać czreśniami , kawałkiem mango i listkami bazylii.
Komentarze