Cytrynowy mintaj z chińszczyzną

0 (0 ocen)

Aromatyczna a zarazem delikatna ryba z cytryną. Z chińską mieszanką warzyw jest bardzo smaczna.

Składniki:

  • Na dwie porcje:
    500 g mintaja
    200 g mieszanki warzywnej chińskiej
    Przyprawa do ryb
    Sok z cytryny
    Pieprz cytrynowy
    Sól
    Liść lubczyku
    1 jajko
    Bułka tarta
    Olej do smażenia
    250 g ryżu
    Brokuł do dekoracji

Cytrynowy mintaj z chińszczyzną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę przyprawiamy przyprawą do ryb, sokiem z cytryny, solą, lubczykiem oraz pieprzem cytrynowym. W jednej miseczce rozrabiamy jajko, w drugiej bułkę tartą. Mintaja obtaczamy w jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni. Po usmażeniu ryb na tej samej patelni podsmażamy chińską mieszankę warzywną. Ryż i brokuł gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy