Cytrynowy schab z curry

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszny, soczysty i kruchy. Wino nadaje mu ciekawy smak i aromat.

  • 45 min

Składniki:

  • ok. 70 dag schabu
    4 łyżki oleju
    2 szklanki białego wytrawnego wina
    1 cytryna
    2 łyżeczki curry
    sól, pieprz.

Cytrynowy schab z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab dzielimy na porcje. Olej rozgrzewamy na patelni. Wkładamy mięso. Rumienimy z obydwu stron. Wlewamy szklankę wina. Solimy i pieprzymy do smaku, dodajemy curry. Smażymy dalej przez ok. 10 minut. Powoli dolewamy drugą szklankę wina. Zwiększamy ogień, wkładamy cytryny. Dusimy do czasu aż mięso zmięknie a sos zgęstnieje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy