Czarno-białe "kotlety" fasolowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Brak pomysłów na bezmięsny obiad? Polecam "kotlety" fasolowe! Smaczne, zdrowe i sycące!

  • 60 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki ugotowanej wcześniej fasoli (fasolę należy namoczyć dzień wcześniej, po czym ugotować)
    1 średnia cebula
    2 ząbki czosnku
    chili/ pieprz cayennemajeranek
    słodka papryka
    czosnek niedźwiedzi (opcjonalnie)
    sól

Czarno-białe "kotlety" fasolowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podsmażyć poszatkowaną cebulę z czosnkiem na odrobinie oliwy.
  • 2. Dodać cebulę i czosnek do ugotowanej wcześniej fasoli.
  • 3. Zblendować na jednolitą masę.
  • 4. Całość musi być dobrze doprawiona ze względu na brak wyrazistego smaku fasoli.
  • 5. Ulepić „kotlety” i posypać je sezamem lub czarnuszką.
  • 6. Piec w piekarniku nastawionym na 190°C przez około 30-40 minut, aż „kotlety” się zarumienią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy